Мало хто знає, що в середині 2000-х легендарний український автомобіль ЗАЗ Таврія міг здобути друге життя.

Так, ще у жовтні 2019 року в Мережі було опубліковано унікальні ескізи ЗАЗ Таврія зі зміненою зовнішністю спеціально для європейського ринку.

Ідея провести фейсліфтинг ЗАЗ-1102 "Таврія" народилася 2005 року у грецького підприємця Джона Мілонаса, який свого часу навіть попрацював директором "АвтоВАЗу".

Вилучену "Таврію" планували випускати в Греції.

Розробити новий дизайн "Таврії" Мілонас доручив стилісту-дизайнеру АвтоВАЗу Володимиру Ярцеву, який працював над виглядом ВАЗ-2110.

Як можна побачити на фото, Ярцев змінив "Таврії" передню та задню частину, встановивши круглі фари та ліхтарі, нові бампери та грати радіатора. На додаток, з'явилися литі диски та аеродинамічний обвіс.

Задумка була досить амбітною, але втілитись у життя їй не судилося. Справа в тому, що коли проект перебував у зародковому стані, то до його розвитку "не доходили руки" у грецького підприємця.

Коли ж Джон Мілонас пішов на пенсію, то взагалі вирішив відмовитися від ідеї випуску всіх ВАЗів і ЗАЗів у Греції - навіть макети авто не побудували.

Примітно, що на початку 90-х "Таврія" продавалася у Франції – для цього було створено спеціальну експортну версію моделі. Крім того, для Європи розробили електромобіль "Таврія" та в Німеччині виявили одне таке авто.

Читайте також:

Заради такого продають іномарки: як виглядає рідкісний ЗАЗ із причепом для подорожей

Стояв у гаражі з 90-х років: у Києві продають оригінальний ЗАЗ-968м лише за 280 доларів. Фото

Ідеально для перевезення картоплі у селі: як виглядав рідкісний автомобіль "Київ" на базі ЗАЗ