В інтернеті показали рідкісний "горбатий" ЗАЗ-965 "Запорожець", який першим зійшов із конвеєра Запорізького автомобільного заводу.

Докладніше про унікальний "горбатий" ЗАЗ-965 "Запорожець" читайте у нашому матеріалі.

На фото демонструється екземпляр "горбатого" ЗАЗ-965 "Запорожець" 1960 року, випущений першого дня виробництва моделі, чому свідчить 185-й номер кузова.

"Горбатий" ЗАЗ-965 "Запорожець" значно відрізняється від пізніших версій. Наприклад, у "горбатого" ЗАЗ-965 "Запорожець" інші ковпаки, капот, задні повітрозабірники та конструкція моторного відсіку. Також "горбатий" ЗАЗ-965 "Запорожець" має інші задні сидіння та фірмовий напис моделі. Відрізняються педаль газу, яка не є підвісною, а складається з педалі підлоги, а також важеля стартера, який не запускається ключем, а має важіль.

Крім того, "горбатий" ЗАЗ-965 "Запорожець" відрізняється розташуванням важеля коробки передач і гальма стоянки, а на щитку приладів помітна контрольна лампа масла. Інша конструкція внутрішніх ручок відчинення дверей - ще одна відмінність першого "горбатого" ЗАЗ-965 "Запорожець".

Ті, хто цікавиться технічними характеристиками, можуть оцінити, що "горбатий" ЗАЗ-965 "Запорожець" має довжину в 3330 мм, ширину - 1395 мм і висоту - 1450 мм, а колісна база складає 2023 мм. "Горбатий" ЗАЗ-965 "Запорожець" оснащений бензиновим, карбюраторним, V-подібним двигуном з повітряним охолодженням, що має чотири циліндри, а робочий об'єм становить 746 кубічних сантиметрів. Потужність двигуна у "горбатого" ЗАЗ-965 "Запорожець" – 20 кінських сил. Модель "горбатого" ЗАЗ-965 "Запорожець" обладнана чотириступінчастою механічною коробкою передач, а максимальна швидкість – 90 км/год.

Цей "горбатий" ЗАЗ-965 "Запорожець" першої серії викликає інтерес як історичний екземпляр, який був створений у перший же день виробництва моделі та має низку відмінностей від пізніших версій. "Горбатий" ЗАЗ-965 "Запорожець" став символом економічної та недорогої автомобілізації на той час.

Горбатый ЗАЗ, фото: скриншот из сети

Горбатый ЗАЗ, фото: скриншот из сети

Горбатый ЗАЗ, фото: скриншот из сети

Горбатый ЗАЗ, фото: скриншот из сети

Горбатый ЗАЗ, фото: скриншот из сети

Горбатый ЗАЗ, фото: скриншот из сети

Горбатый ЗАЗ, фото: скриншот из сети

Горбатый ЗАЗ, фото: скриншот из сети

Читайте також:

Всі дівчата від нього без розуму: українець показав рідкісний ЗАЗ, який виглядає крутішим за іномарок

Перший штраф – 50 тисяч, а потім заберуть машину. Українських водіїв попередили про небезпеку

Про нього мало хто знав: як виглядав японський горбатий Запорожець під маркою Mitsubishi 500