Ніхто з автомобілістів не заперечуватиме, що у кожного другого є приятель, який хоч щось колись, але відкручував від Запорожця ЗАЗ-968 чи модифікував. Що ж до спроб перетворити легендарний "Запорожець" (ЗАЗ-968) на позашляховик, який за прохідністю не поступатиметься іменитим "джипам", то їх зовсім не порахувати. Пропонуємо новий незвичайний варіант тюнінгу.

Так поки керівники Запорізького автомобільного заводу намагаються довести українським судам, що підприємство і сьогодні має потенціал і його не потрібно ліквідувати за борги, мешканець Кіровограда зважився на незвичайний експеримент.

Він об'єднав класику українського та російського автопрому епохи СРСР, а також найкращі американські традиції. У результаті вийшов "Запорожець" із домішкою УАЗу у кузові типу пікап.

Позашляховик на базі Запорожця

Позашляховик на базі Запорожця

По-перше, власник вирішив виправити основні помилки Запорізького автомобільного заводу та на раму від УАЗу встановив кузов "Запорожця". Вийшов тюнінг на манеру Ford Ranger Standart Cab або Dodge Ram 1500 Standart Cab.

Для справжніх любителів бездоріжжя, до рами завбачливо прикріплена лебідка. Якщо ж і вона не врятує у важких дорожніх умовах - позаду автомобіля є кріплення для мотоцикла разом з цим.

Автор "Запорожця"-позашляховика стверджує, що рамний пікап вже проїхав 100 000 кілометрів, а під капотом у нього розташований трилітровий двигун.

При цьому обсяг вантажного простору невідомий, а вантажопідйомність, швидше за все, як вийде.

Позашляховик на базі Запорожця

Читайте також:

Жаль, не для України: як виглядав ЗАЗ "Таврія", який робили тільки для іноземців

Навіть зараз би на нього заглядалися: як виглядав рідкісний кабріолет ВАЗ "Сіфер"

Просять 600 тисяч гривень: як виглядає унікальний "горбатий" ЗАЗ, зроблений за спецзамовленням