Весна - чудовий час для заміни зимової гуми на літню. При цьому деякі автовласники вважають за краще залишати зимову гуму на літній сезон, сподіваючись зберегти на купівлі нового комплекту гуми. Хоча це і може бути вигідним рішенням, насправді це може стати небезпечним для водіїв та пасажирів.

Докладніше про те, чим небезпечна їзда на зимовій гумі в літніх умовах читайте у нашому матеріалі.

Для початку слід подивитися на склад зимової гуми. Зимова гума виготовляється із суміші з великою кількістю каучуку, роблячи зимову гуму м'якою та гнучкою для роботи в низьких температурах. Однак, коли температура підіймається до +25 С, зимова гума стає надмірно м'якою. Крім того, спека та сонце швидко руйнують зимову гуму.

Важливим фактором зимової гуми є спеціальний зимовий малюнок протектора. Цей малюнок забезпечує ефективне зчеплення зі снігом, льодом та мокрим снігом та швидке відведення води. Однак, на гарячому асфальті влітку цей малюнок стає неефективним, що погіршує прохідність поворотів та гальмівний шлях на сухому та мокрому асфальті. У цьому випадку гальмівний шлях від зимової гуми збільшується, що призводить до можливих аварійних ситуацій на дорозі.

Крім того, зимова гума швидко зношується влітку через м'якість складу, роблячи експлуатацію протягом усього року невигідною та небезпечною. Якщо ви все ще сумніваєтеся у доцільності заміни зимової гуми на літню, просто подумайте про свою безпеку та безпеку інших учасників дорожнього руху.

Витрати на заміну зимової гуми, можливо, значні, але зміна зимової гуми на літню дасть вам не тільки велику безпеку на дорозі, але й дозволить заощадити гроші на ремонті автомобіля, якщо щось піде не так. Також заміна зимової гуми на літню збільшить економічність автомобіля, що безпосередньо позначиться на витратах на паливо і знизить ймовірність поломок.

Читайте також:

Майже Ford Fiesta: як виглядав прототип ЗАЗ, який так і не встигли випустити у серію

Зараз би їх плутали з іномарками: як виглядали забуті прототипи ЗАЗ

Робили для Великобританії та Мальти: у мережі показали унікальний ЗАЗ "Таврія" з правим кермом