У запорізькому Музеї техніки "Фаєтон" відрапортували про дивовижну знахідку. Виявляється, в одному із покинутих гаражів Запоріжжя виявили тридцятирічний автомобіль "ЗАЗ Таврія-1102" у заводському стані. За роки "простою" без руху майбутній експонат музею помітно запилився, але в іншому "ЗАЗ Таврія-1102" виглядає абсолютно новим.

Так, автомобільним ентузіастам вдалося знайти нову ЗАЗ "Таврія" - машина була випущена ще за часів СРСР, але при цьому не має пробігу.

Машина, пофарбована у фірмовий колір "Премула", покрита заводським консервантом, запевняють співробітники музею, а на сидіннях заводський целофан.

Зазначається, що автомобіль, який був випущений 1990 року, проїхав лише 16 кілометрів. Весь цей час транспортний засіб зберігався в гаражі і навіть обслуговувався відповідно до встановленого регламенту.

"На кузові немає іржі, хоч його і не перефарбовували, колеса - заводські. Сидіння все ще обтягнуті целофаном", - розповіли співробітники музею.

Примітно, що у такому стані подібні автомобілі знайти складно. Чому машина практично не використовувалася з минулого століття, хоч і готувалася до повсякденної експлуатації, невідомо.

Надалі "ЗАЗ Таврія-1102" поповнить колекцію запорізького музею "Фаетон", де вже є кілька подібних експонатів. Наприклад, американський автомобіль Chevrolet Bel Air, який у 1955 році належав Микиті Хрущову, а потім Леоніду Брежнєву.

Зазначимо, що ЗАЗ-1102 випускали в період із 1987 по 2007 рік. Передньопривідний хетчбек комплектувався двигуном МеМЗ-245 робочим об'ємом 1100 кубічних сантиметрів, який видавав 51 кінську силу.

Читайте також:

На таку доводилося їздити: як виглядала радянська маршрутка, зроблена з "Волги" та "Москвича"

Вже в 70-х роках виглядав крутіше за іномарку: як виглядав унікальний ІЖ з незвичайними дверима

На цей звук усі обертаються: умілець перетворив "горбатий" ЗАЗ на стильний спорткар