ЗАЗ-965 вважався одним із найпоширеніших автомобілів на теренах колишнього СРСР. ЗАЗ-965 окрім виклику глузувань з боку багатьох людей, також був об'єктом доробок народних умільців. Проте, мало хто знає про цікаві та рідкісні версії цієї моделі - ЗАЗ-965 "Запорожець".

Докладніше про рідкісні моделі ЗАЗ-965 "Запорожець", які мало хто бачив, читайте у нашому матеріалі.

Почнемо з того, що перші моделі ЗАЗ-965 "Запорожця" розроблялися на МЗМА та мали назву "Москвич-444". Моделі ЗАЗ-965 "Запорожець" оснащувалися двигуном у 2 циліндри та потужністю 17 к.с., а також 0,75-літровим двигуном на 23 к.с. У 1960 році проект ЗАЗ-965 "Запорожець", який носив назву "Москвич-444", перенесли на завод у Запоріжжі.

Крім того, було випущено концепт НАМІ-059 – перший ЗАЗ-965 "Запорожець" у кузові універсал з мотоциклетним двигуном потужністю 22 к.с. Особливо цікавою є ЗАЗ-960С вантажівка, яка спеціально створювалася для збору пошти з ящиків.

Також, на базі ЗАЗ-965 "Запорожець" було створено кілька пікапів, проте вони не випускалися серійно та використовувалися більше для внутрішньозаводських потреб. Купе ЗАЗ СПОРТ 900 також було випущено всього у кількості шести одиниць та виділялося серед інших автомобілів своєї епохи своєю оригінальністю та незвичайним дизайном.

Таким чином, історія ЗАЗ-965 "Запорожець" з її безліччю різних та цікавих версій продовжує дивувати та вражати людей, змушуючи згадувати про старі, добрі часи українського автопрому.

Читайте також:

Ось що станеться, якщо ви їздитимете на зимовій гумі влітку

Навіть целофан на сидіннях залишився: у покинутому гаражі знайшли унікальний ЗАЗ "Таврія" у заводському стані

Круче американських: як виглядав рідкісний та забутий український мінівен для всієї родини