У Великій Британії було зроблено дивовижне відкриття: у старому сараї було виявлено заховану колекцію старовинних моделей британських автомобілів 1950–1970-х років. Серед цих заповітних автомобілів особливо цінними є спортивні автомобілі Jaguar та AC.

Про це пише «focus»

Ця чудова колекція класичних автомобілів, десятиліттями кинута в сараї, нещодавно була продемонстрована у відеоролику на YouTube-каналі Anglia Car Auctions. Ці автомобілі мають величезну історичну та грошову цінність, оцінна загальна вартість яких після реставрації перевищує 500 000 доларів. Кожен автомобіль є представником типової британської автомобільної спадщини.

Загальна вартість авто становить не менше півмільйона доларів
Загальна вартість авто становить не менше півмільйона доларів

Серед чудових знахідок три Jaguar E-Type 1969-70 років випуску як купе, так і родстер з 4,2-літровим шестициліндровим двигуном потужністю 265 кінських сил. Ці культові автомобілі мають великий попит у колекціонерів і любителів.

Однією із перлин колекції є купе AC Aceca 1955 року. Ця конкретна модель у хорошому стані коштує близько 120 000 доларів через свою рідкість. Було випущено всього 159 екземплярів цього спортивного автомобіля, оснащеного 2,0-літровим 90-сильним чотирициліндровим двигуном.

Загальна вартість авто становить не менше півмільйона доларів
Загальна вартість авто становить не менше півмільйона доларів

Привабливості знахідці додають два родстери AC Ace кінця 1950-х років, модель, яка стала основою для легендарної Shelby Cobra. Ці спортивні автомобілі поставляються з 2,0-літровими двигунами потужністю від 100 до 120 кінських сил.

Примітно, що у дворі біля сараю було виявлено Land Rover початку 1951 року. Автомобілі, хоча зараз і мають ознаки іржі та гниття, мають величезний потенціал для відновлення. З того часу вони були переміщені для процесу реставрації, сподіваючись знайти нових власників, які плекатимуть і зберігатимуть ці частини автомобільної історії.

Читайте також:

Дуже несподіваний поворот: українцям планують дозволити відмовляти від мобілізації.

ПриватБанк порадував значною грошовою допомогою: хто отримає гроші

Можуть скрутити у вузол: названі жіночі імена, володарок яких чоловіки слухаються з першого разу