У Швейцарії запроваджено нове правило, згідно з яким українські біженці, які проживають на соціальну допомогу, повинні продати свої автомобілі, коштовності та наявну готівку, якщо їхня вартість перевищує норму активів для відповідного розміру домогосподарства.

Докладніше про це інформує сайт "РБК-Україна".

Правило починає діяти через рік після прибуття до Швейцарії та поширюється на біженців з України зі статусом захисту S. Винятки можуть бути застосовані лише у випадку, якщо автомобіль необхідний для професійних цілей чи стану здоров'я.

Кантони почали впроваджувати нові правила, і зараз перевіряють, які біженці повинні продати свої автомобілі. У кантоні Люцерн на виконання умов відводять місяць, а якщо біженці не виконують прохання про продаж автомобіля, вартість автомобіля все одно оцінюється і включається до розрахунку соціальної допомоги. Зазначається, що у Люцерні більшість зареєстрованих транспортних засобів перевищує норму активів, і якщо вартість продажу автомобіля перевищуватиме встановлену суму, то соціальну допомогу припинять на певний період.

У різних кантонах Швейцарії, таких як Берн, Базель-Штадт, Цюріх і Ааргау, влада вводить правила і проводить перевірки, щоб визначити, які біженці повинні продати свої автомобілі. У Санкт-Галлені та Базель Ланді за цей процес відповідають муніципалітети. Поки що невідомо, скільки машин доведеться продати.

Видання також повідомляє, що статус біженця у Швейцарії набули майже 80 тисяч українців. Кілька тисяч із них володіють автомобілями.

Читайте також: