Volvo офіційно підтвердила майбутній випуск нового електричного мінівена, поклавши край черзі чуток і домислів. Офіційну прем'єру електричного мінівену під назвою EM90 заплановано на 12 листопада. Опубліковані тизери автомобіля, що дають уявлення про його дизайн.

Про це пише «autocentre»

Судячи з зображень-тизерів, Volvo EM90 демонструє компактний дизайн з коротким капотом, нахиленим назад лобовим склом, звичайними бічними дзеркалами, пасажирськими дверима другого ряду, що відкриваються назад, і характерними Т-подібними задніми ліхтарями. Автомобіль також оснащений двома люками в даху – стельовим над сидіннями першого ряду та панорамним над пасажирським салоном.

Volvo EM90
Volvo EM90

За попередньою інформацією, Volvo EM90 є родичем китайського Zeekr 009, обидва з яких входять до холдингу Geely Auto. Якщо цей зв'язок підтвердиться, шведський мінівен, швидше за все, буде побудований на платформі Sustainable Experience Architecture (SEA) з пневматичною підвіскою. Ця платформа використовується спільно з іншими моделями, такими як Zeekr 009, Volvo EX30, Smart, Polestar 4 та Polestar 5.

Китайський електричний фургон Zeekr 009 випускається у двох версіях, обидві оснащені системою повного приводу з двомоторною установкою, що забезпечує загальну потужність 544 кінських сили та 686 Нм моменту, що крутить. Місткість акумулятора варіюється від 116 до 140 кВтг, що забезпечує запас ходу від 702 до 822 кілометрів і час розгону від 0 до 100 км/год за 4,5 секунди. Ціна Zeekr 009 у Китаї становить від 68 300 до 80 800 доларів.

Volvo EM90
Volvo EM90

Хоча основним ринком для Volvo EM90, як очікується, стане Китай, електричний мінівен, швидше за все, буде представлений і в інших регіонах. Попередні замовлення на автомобіль відкриється у Китаї під час його офіційної презентації. Підтвердження випуску нового електричного мінівена від Volvo ще раз демонструє прагнення бренду розширити лінійку електромобілів і задовольнити попит, що росте, на варіанти екологічно безпечної мобільності.

Читайте також:

Поливатимете м'ясо і намазуватимете на хліб: рецепт смачного соусу з перестиглих огірків

Допоможе звичайний сік лимона: ось що потрібно зробити, щоб орхідея почала пишно цвісти

Поліція навіть не наздожене: чоловік на велосипеді проїхався трасою на швидкості 272 км/год. Відео