З 25 вересня у Києві запровадять новий формат перепусток для автомобілів для пересування містом під час комендантської години. Цю інформацію повідомила Київська міська військова адміністрація. Нова система перепусток спрямована на те, щоб ними могли користуватися лише особи, що належать до сектору безпеки та оборони України, об'єктів критичної інфраструктури та державних органів.

Про це повідомляє "УНІАН".

Заяви на отримання цих перепусток можна буде подати з 4 вересня до Головного управління Військової правоохоронної служби. Наголошується, що ці перепустки не повинні вивішуватися на видному місці під лобовим склом автомобіля або на будь-якому іншому видному місці. Натомість вони мають бути пред'явлені лише на запит співробітників правоохоронних органів або військовослужбовців. Наявні перепустки необхідно повернути до Головного управління Військової правоохоронної служби.

"Система перепусток має систематично оновлюватися, щоб ними користувалися лише ті, хто належить до підрозділів сектору безпеки та оборони України, критичної інфраструктури міста та органів державної влади. Нагадую, що ці перепустки заборонено розміщувати під склом авто або на іншому видному місці. Вони виключно пред'являються на вимогу правоохоронців чи військових. Згідно з процедурою, старі перепустки мають бути повернені до Центрального управління військової служби правопорядку", - каже Сергій Попко.

Також голова КМВА нагадав киянам та гостям міста, що дотримання комендантської години є обов'язковою вимогою під час війни. Він закликав українців бути відповідальними та не порушувати встановлені правила.

Це оголошення було зроблено у зв'язку з тим, що влада прагне забезпечити дотримання заходів, спрямованих на забезпечення безпеки та дотримання правил під час конфлікту. Примітно також, що в червні чиновник КМДА втратив посаду через порушення комендантської години, причетної до нічних посиденьок у ресторані.

Часу залишилося до кінця вересня: хто з українських біженців отримає 18 тисяч гривень

PIN-UP Foundation відновив у Харкові пам'ятку архітектури, пошкоджену обстрілами

Не встигнете закрити, як відразу захочеться відкрити: рецепт найсмачнішого маринованого перцю всього за дві години