Цікавий моторний вагон зараз курсує між Гайвороном Кіровоградської області та Рудницею Вінницької області. Цей вагон призначений для обслуговування вузькоколійної залізниці та має інтригуючу історію. За даними Vinnitsa. info, автомобіль побудований на базі кузова таксі ЗІМ, що експлуатував у Вінниці до 1958 року.

Відповідну публікацію та кадри опублікували на сайті новин «autocentre»

Хоча від оригінального автомобіля залишився лише кузов, шасі, колеса та органи управління були замінені. На автомобілі тепер встановлено дизельний двигун замість рідного бензинового. Для полегшення посадки та висадки з автомобіля додані спеціальні підніжки.

Рідкісний раритетний автомобіль, який їздив на рейках
Рідкісний раритетний автомобіль, який їздив на рейках

Роман Гроховський, головний механік ПЧ-7 Гайворонської дистанції колії, зазначив, що цей мотовагон вміщує до семи осіб і має можливість рухатися як у прямому, так і в зворотному напрямку, подібно до поїзда. Вагон, який часто демонструють на різних фестивалях, привернув увагу тим, що приносив радість дітям.

Важливо, що раніше такі автомобілі використовували начальники різних залізниць, щоб швидко і комфортно переміщатися між тими чи іншими об'єктами.

Рідкісний раритетний автомобіль, який їздив на рейках
Рідкісний раритетний автомобіль, який їздив на рейках

Так, це досить незвичайний автомобіль, який вказує на певні події, що відбуваються "за лаштунками".

Читайте також:

Церковне свято 30 серпня: цього дня краще не дивитися на себе у дзеркало. Що ще заборонено

Як досвідчені господині зберігають болгарський перець, щоб він був пружним та солодким

Готуємо автомобіль до осені: що потрібно зробити і що перевірити найближчим часом