Верховна Рада України внесла новий законопроект, що пропонує переглянуті штрафи для власників газових транспортних засобів, спрямований на зниження штрафів та запровадження альтернативних форм покарання. Зміни спрямовано просування екологічно чистих видів транспорту.

Цю новину оприлюднили на сайті «finance»

Відповідно до запропонованих поправок, штрафи, пов'язані з порушеннями, що стосуються обладнання транспортних засобів, що працює на зрідженому нафтовому газі (ЗВГ), будуть знижені таким чином:

Перше порушення для власників автомобілів із ГБО: 170 гривень.

Наступні порушення упродовж року: 340 гривень.

Наразі штрафи за порушення, пов'язані з газобалонним обладнанням, встановлені у розмірі 340 гривень. Крім того, особам, викритим у порушенні, можуть загрожувати додаткові покарання:

Позбавлення прав водія на 3-6 місяців

Адміністративний арешт на 5-10 діб

Ціль законопроекту — стимулювати власників автомобілів до переходу на більш екологічно стійкі види транспорту. Однак для того, щоб законопроект став законом, він має пройти два читання у парламенті та набрати необхідну кількість голосів, перш ніж його підпише президент.

Статистика показує, що понад 70% нових автомобілів, куплених українцями у липні, були оснащені традиційними двигунами внутрішнього згоряння. На автомобілі, що працюють на зрідженому нафтовому газі, припала найменша частка продажів — лише 0,5%. Серед популярних моделей у сегментах лідирують Renault Duster серед бензинових та дизельних автомобілів, Toyota RAV-4 серед гібридів, Volkswagen ID.4 серед електромобілів та Mitsubishi Outlander серед автомобілів, що працюють на зрідженому нафтовому газі.

Незалежно від вартості вашого автомобіля, важливо приділяти пріоритетну увагу безпеці під час подорожі. Таким чином, рекомендується отримати обов'язкове страхування автомобіля.

Читайте також:

Таку зараз поміняли б на заміський будинок: як виглядала "машина-літаюча тарілка" з 30-х років і навіщо їй перископ

За таку насолоду вам присвячуватимуть вірші: рецепт макаронної запіканки з фаршем, гарбузом та томатами

Комусь із українських жінок потрібно стати на військовий облік вже з 1 жовтня