Існує такий цікавий автомобіль, як ЛуАЗ-1302 "Волинянка". У свій час ця машина випускалася і у вантажному виконанні. Саме такий автомобіль – моделі 13021 нещодавно був виставлений на продаж у Києві. Так, у цього екземпляра досить цікава історія.

Про це повідомляє платформа "autocentre".

У Києві з'явилася унікальна можливість придбати рідкісний ЛуАЗ 1994 випуску з бортовою платформою. В даний час автомобіль виставлений на продаж на платформі "Українські автомобілі".

ЛуАЗ 1994 року випуску
ЛуАЗ 1994 року випуску

ЛуАЗ-1302, часто званий «Волинь», випускався у різних модифікаціях, у тому числі у комерційному варіанті з бортовою платформою. Ця версія мала подовжену та посилену задню торсіонну підвіску, що підвищувало її корисність. Виробництво цієї моделі проходило в обмеженій кількості з 1991 по 1998 рік. Цікаво, що була спроба зібрати цей автомобіль на російському підприємстві «Валетта», розташованому в Московській області, хоча проект у результаті був згорнутий.

ЛуАЗ 1994 року випуску
ЛуАЗ 1994 року випуску

На фестивалі ретро-техніки OldCarLand Spring 2017, що проходить у Києві, було продемонстровано зразок вантажівки ЛуАЗ-13021. Автомобіль, що добре зберігся, подарувала компанія «Богдан Моторс», яка зараз займається виробництвом автобусів і тролейбусів «Богдан» на території колишнього Луцького автозаводу. Примітно, що виставлений на продаж ЛуАЗ-13021 оснащений вантажною платформою пізнішого виробництва, про що свідчать виразні виштампування на його боках.

ЛуАЗ 1994 року випуску
ЛуАЗ 1994 року випуску

Згідно з лістингом, машина оснащена оригінальним двигуном МеМЗ-245-20, а також оснащена газовим обладнанням. Незважаючи на вік, пробіг автомобіля складає лише 1600 кілометрів. Проте в оголошенні згадується, що автомобіль потребує ремонту, ймовірно через те, що він лежав на лівому боці. Проте, надані фотографії дозволяють припустити, що вантажівка загалом перебуває у хорошому стані. Затребувана ціна цього унікального автомобіля становить 3600 доларів США.

Читайте також:

Ви хвалитиметеся навіть на роботі: рецепт смачного картопляного рулету з фаршем і помідорами

Чоловік знайшов під килимом записку солдата, який залишив її там 100 років тому: ці слова вражають і досі

Названо 3 речі, які можуть передбачити домашні кішки: перевірте це