Незабаром в Україні можуть відновити дію системи з нульового розмитнення автомобілів, що ввозяться до країни.

Якщо народні обранці підтримають документ, а президент підпише його, розмитнити машини за нульовою ставкою зможуть ті українці, які втратили транспорт через дії російських окупантів.

Як повідомляє Фокус , Сергій Гривко, народний депутат від фракції "Слуга народу", зареєстрував законопроект №9209 "Про внесення змін до підрозділу 10 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України", який пропонує надавати податкові пільги людям, чиї транспортні засоби були вкрадені або знищені внаслідок бойових дій на території України.

Зазначається, що ввозити автомобілі в Україну за пільговою системою зможуть не лише фізичні особи, а й юридичні.

Обмеження на кількість машин також будуть реалізовані: можна оформити рівно стільки, скільки транспортних засобів фізособа або юрособа втратила з початком війни.

Для підтвердження викрадення автомобіля автовласникам потрібно буде надати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань у кримінальному провадженні, розпочатому на підставі заяви власника про викрадення транспортного засобу. Заява має бути подана не пізніше ніж через місяць після припинення бойових дій на відповідній території.

Читайте також:

У Нью-Йорку обвалилося величезне багаторівневе паркування з машинами. Відео

Просто насолода: рецепт незвичайних рибних котлет із курячим фаршем

Перевірте скарбнички: за скільки можна продати старі 10-копійчані монети