Українських водіїв попередили, що кілька днів нові штрафи з автофіксації у додаток "Дія" не надходитимуть.

Власне, все через те, що в Україні було впроваджено нову систему оплати штрафів за порушення правил дорожнього руху. Нові реквізити оплати залежать від місця скоєного правопорушення, і кошти будуть переказуватись до місцевих бюджетів замість єдиного рахунку, як це було раніше. Докладніше про це інформує meta.ua.

У зв'язку з цим, сервіс автофіксації штрафів "Дія" на кілька днів не працюватиме, доки не буде виконано доопрацювання сервісу. Однак водії, які отримали штрафи в цей період, зможуть сплатити їх через QR-коди, чат-бот та інші платіжні інструменти, які працюють відповідно до законодавства України. Наприклад, можна здійснити оплату на офіційному веб-сайті МВС (https://bdr.mvs.gov.ua/) або в онлайн-сервісі "Електронний кабінет водія (https://e-driver.mvs.gov.ua/login)".

Також збільшено знижку до 50% для тих водіїв, які сплатять штраф протягом 10 днів з дня його винесення, що може спонукати водіїв до термінової оплати.

Нові правила оплати дозволять більш ефективно перерозподіляти кошти, зібрані від штрафів, між різними регіонами України та забезпечувати більш справедливу систему. Оплата штрафів стане простішою та зручнішою для всіх учасників дорожнього руху.

Читайте також: