Створений понад чотири десятиліття тому саморобний автомобіль під назвою "Балтика" продовжує надихати своєю унікальністю та оригінальністю.

Докладніше про автомобіль інформує сайт "Наше місто".

Цей унікальний автомобіль був створений талановитим інженером із Дніпра Віталієм Васюченком. Авто є експонатом Технічного музею "Машини часу", адже саморобний автомобіль є унікальним у своєму роді, і навіть стільки часу продовжує приковувати до себе захоплені погляди та інтерес громадськості.

"Балтика" стала справжньою легендою автомобілебудування. Це був ефектний седан E-сегменту з рамою та мотором від "Волги", привабливим дизайном, люксовим салоном та дерев'яною торпедою, які були створені повністю руками Віталія Дмитровича Васюченка. Розробка саморобного автомобіля зайняла близько п'яти років, і вона почалася зі старої Волги з таксопарку, яку Віталій купив для розбирання. Від неї залишалися лише рама та мотор. Все інше було створено інженером із різних матеріалів з використанням своєї дотепності та навичок.

Однією з головних проблем при створенні саморобних автомобілів в СРСР була реєстрація, яка займала багато часу і була складною через відсутність загальної прив'язки до правил та обмежень. У випадку з "Балтикою" довелося використати зв'язки - студентка брата Віталія навчалася у виші з дочкою тодішнього першого секретаря обкому партії Бойка. Це допомогло узаконити саморобний автомобіль та зареєструвати його.

У 1978 році "Балтика" вперше спустилася з горища у двір і була готова до експлуатації. Спочатку машина мала отримати ім'я "Галка" на честь дружини, але в сім'ї згадали про Балтійське море, де вони познайомилися, і в результаті назвали автомобіль "Балтикою".

"Балтика" досі є унікальним транспортним засобом, який привертає увагу всіх автомобільних ентузіастів. Вона є не тільки уособленням автомобільного та інженерного генія, а й справжнім витвором мистецтва. Завдяки творчій та нестандартній думці Віталія Васюченка, "Балтика" стала яскравим прикладом саморобного автомобіля, який продовжує надихати та захоплювати любителів автомобілів по всьому світу.

Скриншот с сайта Наше місто

Скриншот с сайта Наше місто

Скриншот с сайта Наше місто

Скриншот с сайта Наше місто

Скриншот с сайта Наше місто

Читайте також:

Витончена та спортивна: яким міг бути ЗАЗ "Таврія", якби його випускали сьогодні. Фото

Називався "гарячий листоноша": як виглядав дуже незвичайний "горбатий" ЗАЗ

Ховали 20 років на дні річки: дайвери виявили культовий суперкар, який вважався у викраденні. Фото