Часто буває необхідно замінити посвідчення водія: наприклад, у разі пошкодження або зміни паспортних даних, таких як прізвище, ім'я або по батькові. Розглянемо як можна зробити заміну посвідчення водія і які документи для цього будуть потрібні.

Докладніше про це інформує сайт finance.ua.

Відповідно до законодавства, посвідчення водія має бути замінене протягом 10 днів. Ви можете вирішити це завдання двома способами: звернувшись до будь-якого сервісного центру МВС або скориставшись електронною послугою водійського онлайн-кабінету.

Для заміни в СЦ необхідно підготувати наступний пакет документів: паспорт, ідентифікаційний код, чинне посвідчення водія, документ, що підтверджує зміну персональних даних та медичну довідку (у разі відсутності воєнного стану).

Для онлайн-заміни посвідчення водія необхідно заповнити відповідну форму в електронному кабінеті водія. До заяви слід додати скан-копії всіх необхідних документів, сплатити вартість послуги та обрати зручний спосіб отримання нового посвідчення.

Вартість нового посвідчення водія залежить від способу його отримання: через відділення "Укрпошти" або кур'єрською доставкою - приблизно 270 грн за бланк та 294 грн за доставку, в сервісному центрі МВС - оплачується лише вартість бланка, близько 270 грн. Обробка заявки займе 10 робочих днів, а на доставку нового документа потрібно ще 5 днів.

Крім того, під час дії воєнного стану існує спрощення режиму використання простроченого посвідчення водія. Таким чином, людина, термін дії документа якої закінчився, може керувати транспортними засобами. Проте звернутися за заміною документів слід лише після скасування воєнного стану. Крім сервісного центру МВС, послугу заміни посвідчення водія можна отримати в будь-якому іншому сервісному центрі МВС, який працює.

Читайте також:

Називався "колгоспник": як виглядав "Москвич", який робили для мешканців села. Фото

Справжня "барбухайка": українець продає саморобний легковик за 2 тисячі доларів. Фото

Повністю із пластику: як би виглядав "горбатий" Запорожець у наш час. Фото прототипу