Україна завжди славилася талановитими людьми, які можуть творити своїми руками унікальні речі. Так, народний автоумільець з невеликого села в Тернопільській області вирішив перетворити стандартний ЗАЗ-965 на оригінальну вантажівку-пікап, щоб той допомагав у домашньому господарстві. Без "мінусів" не обійшлося, правда, адже саморобну машину не вдалося поставити на облік, а значить використовувати її офіційно не можна. Однак, ніхто не заперечуватиме, що в цілому автомобіль вийшов дуже пристойним.

"Запорожець" став передньомоторним та отримав двигун та КПП від "Жигулів". В основі вантажівки лежить саморобна рама.

Незвичайний пікапа ЗАЗ-965 не має номерів – поставити його на облік не вийшло. На жаль, в Україні для саморобних автомобілів це звичайна ситуація і частково цим продиктовано низьку ціну пікапа.

Автомобіль побудований з підручних матеріалів, причому більшу частину деталей його творець виявив на звалищі. По суті, від ЗАЗ-965 залишилася лише передня частина кузова з дверима, змонтована на саморобній сталевій зварній рамі. Ззаду обладнана вантажна платформа завдовжки 2,2 м та шириною 1,5 м.

Компонування пікапа зовсім не таке, як у “Запорожця”. Автомобіль став передньомоторним – у багажник ЗАЗ-965 встановили двигун та КПП від старих “Жигулів”. Як не дивно, силовий агрегат помістився у тісний простір. Для охолодження довелося зробити спереду щось схоже на решітку радіатора.

У ВАЗ також запозичили задній міст та деякі інші деталі ходової. Є й запчастини з інших авто – наприклад, дзеркала заднього виду взяли у старого УАЗ.

Читайте також:

Оце сюрприз: виявляється, на потяги Укрзалізниці можна оформити 10% знижки. Але не всі цим користуються

Податки на квартиру: українців попередили про важливу дату. Що потрібно знати

Порядок денний можуть вручити через родичів: юрист розповів головні нюанси