В Україні набули чинності нові зміни у вимогах до номерних знаків автомобілів. Тепер при перереєстрації транспортних засобів можна залишити наявні номерні знаки, якщо покупець захоче залишити собі старі номерні знаки.

Зміни внесені Кабінетом Міністрів України до Постанови № 454 від 2 травня 2023 року, інформує сайт Факти та коментарі.

Під час укладання договору купівлі-продажу та перереєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС можна передати номерні знаки від попереднього власника новому безплатно, за винятком номерних знаків з відповідною комбінацією цифр та індивідуальних номерних знаків.

Номерні знаки з конкретною комбінацією цифр є платними номерними знаками державної реєстрації, і такі номерні знаки можуть бути передані лише за гроші. Тобто якщо покупець перереєструє транспортний засіб і захоче зберегти наявні номерні знаки, то йому необхідно буде сплатити вартість платних номерних знаків.

Однак, передача платного номерного знака між родичами, такими як подружжя, батьки або діти, можлива і вимагає лише документа, що підтверджує. Якщо номерні знаки з комбінацією цифр залишаються на автомобілі, який переходить родичам, платити за ці номерні знаки повторно не потрібно.

Такі зміни внесені, щоб у майбутньому під час укладання договору купівлі-продажу водії могли самостійно вибрати опцію купівлі авто разом із номерним знаком державної реєстрації, використовуючи додаток «Дія» або Електронний кабінет водія.

Читайте також:

Окупанти полюють автомобільні номерні знаки українців: що потрібно знати

Ці номерні знаки не розпізнає жоден патруль-фантом: хто залишиться безкарним

Будьте готові до нових штрафів: за які номери на машинах українців почнуть карати