Мрії про автомобіль, здатний літати чи плавати, завжди були привабливі для людей. Щодо цього Криворізькі майстри не залишилися осторонь і створили дивовижну машину-амфібію. Проєкт був розроблений ще за Союзу, з 1966 по 1974 роки.

Докладніше про машину-амфібію, яка здатна плавати, читайте у нашому матеріалі.

Для створення машини-амфібії брати Демидови використовували двигун від мотоцикла "Урал", який був доопрацьований за допомогою системи примусового охолодження та масляного радіатора. Автори машини-амфібії розробили трискладову конструкцію кузова, з мотором та іншими елементами в центральній герметичній частині. Два поплавці з гіпсовими обідками, приєднаними на шарнірах, були розташовані з обох боків від центральної частини машини-амфібії.

Для пересування водою в українському позашляховику використовувався гребний гвинт, встановлений на відкритій поворотній колонці. Цей багатофункціональний український позашляховик був готовий до експериментів як на дорозі, так і воді. Боковина-поплавець машини-амфібії опускалася для зручності входу до українського позашляховика, а скляна панель на даху машини-амфібії піднімалася вгору.

Створення український позашляховик, який був здатний плавати по воді, було неймовірно складним випробуванням для умільців, але завдяки їхній завзятості та вмінню вони здобули приголомшливу перемогу та створили унікальну машину-амфібію. Це свідчить про те, наскільки людський мозок та його можливості великі, коли говорити про автомобілі, здатні пересуватися по воді.

Машина-амфібія. Фото: скріншот із мережі

Машина-амфібія. Фото: скріншот із мережі

Машина-амфібія. Фото: скріншот із мережі

Читайте також:

За таку не шкода віддати іномарку: як виглядає рідкісний Запорожець-кабріолет. Такий лише один

Чому не можна їздити на зимовій гумі навесні та влітку: це дуже небезпечно

І зараз би виглядала круто: фото першої української маршрутки "Старт" із 90-х років