З першого червня в Україні починає діяти пілотний проєкт МВС щодо видачі водійських прав, а також проведення іспитів на право керування транспортними засобами на нових принципах. Тепер, як на теоретичному, так і на практичному іспиті, проводитиметься аудіо- та відеофіксація.

Докладніше про це інформує Головний сервісний центр МВС.

Впровадження нових правил щодо видачі прав водія торкнеться Львівської, Одеської, Вінницької та Київської області. Інші регіони приєднаються до проєкту з видачі прав водія до кінця 2023 року.

У зазначених регіонах буде впроваджено попередні квитки на практичний іспит на авто категорії B. Він може бути замовлений у терміналах сервісних центрів МВС або через онлайн реєстрацію. Крім того, майбутній водій зможе вибрати, на якій машині провести іспит – автошколу чи сервісний центр.

Щоб забезпечити чесність проведення іспитів для отримання прав водія, на теоретичних іспитах для отримання прав водія будуть встановлені чотири відеокамери та мікрофон. При складанні практичного іспиту для отримання прав водія на права категорії B в салоні машини записуватиметься відео: кандидат і екзаменатор, а також руки та ноги обох сторін контролюватимуться, щоб виключити отримання хабарів для отримання прав водія. Крім того, розмова в салоні також буде записана, щоб виключити момент обговорення хабара для отримання прав водія.

Такі інноваційні методи допоможуть покращити проведення іспитів для отримання прав водія, усунути можливість шахрайства при отриманні прав водія та забезпечити чесність проведення іспити для отримання прав водія. Аудіо- та відеофіксація на теоретичному іспиті також дозволить майбутнім водіям краще оскаржити результати іспиту для отримання прав водія у разі потреби. Варто зазначити, що цей захід – це потужний крок у напрямку безпечних доріг в Україні.

Читайте також:

Навіщо до урядових радянських машин підливали ртуть. Загадка для автомобілістів

Зараз би їх плутали з іномарками: як виглядали забуті прототипи ЗАЗ

Цього довго чекали всі водії: у "Дії" з'явилася потужна функція