Водії автомобілів, що прямують магістральними дорогами, повинні враховувати, що до кінця року мають пройти обов'язковий техогляд свого авто.

Докладніше про штрафи за ігнорування техогляду інформує Апостроф.

Правила проходження техогляду нещодавно змінились. У зв'язку з цим начальник управління взаємодії з суб'єктами обов'язкового технічного контролю Головного сервісного центру МВС Віталій Фіклістів попереджає водіїв, що відмова від техогляду загрожує серйозними штрафами, які обійдуться дорожче, ніж сама процедура техогляду.

Конкретніше про техогляд: водії вантажних автомобілів, автобусів та легкових автомобілів, які використовували понад 2 роки, а також автомобілів для роботи в таксі, тракторів та спецтехніки зобов'язані проходити техогляд відповідно раз на рік, раз на півроку або раз на два роки залежно від категорії . Правила техогляду також стосуються колісно-транспортних засобів, що використовуються для транспортування небезпечних вантажів, які мають проходити техогляд щороку.

Проведення обов'язкового техогляду допоможе запобігти експлуатації технічно несправних транспортних засобів на дорогах. При цьому, за недотримання необхідності проходження техогляду, водіям загрожують штрафи, починаючи від 3 400 грн у разі простроченого техогляду та до 34 000 грн у разі порушення з боку посадових осіб.

Проте проходження техогляду коштуватиме набагато дешевше. Так, легкові автомобілі можуть пройти цю процедуру від 1,12 тис. грн., а вантажні машини з масою понад 12 тонн – від 1,44 тис. грн. заплатять за техогляд. Оновлені правила обов'язкового техогляду допоможуть не лише зберегти життя та здоров'я водіїв, а й зроблять шляхи безпечнішими для всіх учасників руху.

Читайте також:

Тримайте у кишені 3 тисячі гривень: за що можуть оштрафувати водіїв. Найпростіший штраф

Машина загориться прямо на стоянці: які "пахучки" дуже небезпечні. Викидайте негайно

Обов'язковий техогляд автомобілів: кому з водіїв можна не хвилюватись