Запорізький автомобільний завод відомий українцям як виробник автомобілів різного класу. Так, підприємство часто займалося цікавими розробками, і однією з них була пляжна версія "Таврії".

Стало відомо, що у 1990-х роках силами підприємства “ЗАЗавтотехніка” на замовлення фірми Otis Tardа з Дніпра була створена унікальна "Таврія". Хетчбек перетворили в невеликий двомісний пікап. Йому розширили колію до 1370 мм, а кліренс збільшили до 195 мм. У 1990-х роках НТЦ ЗАЗавтотехніка розробив проект такої "Таврії" для дніпропетровської фірми Otis Tarda, яка займається випуском промислової тари із пластику та полімеру. Автомобіль практично повністю перекроїли, в результаті чого він став більше схожим на утилітарне ТЗ.

У "Таврії" зрізали верхню секцію задньої частини кузова - замість неї з'явився металевий каркас із додатковими ліхтарями, а між кабіною та вантажним відсіком було встановлено скляну перегородку. Крім того, автомобіль отримав кенгурятник, повітрозабірник на капоті, позашляховий обвіс, інші колеса та збільшений кліренс.

Під капотом такого ЗАЗ – двигун від ВАЗ-2108, доопрацьований ВАЗ ЛСГА. Підвіска також перекочувала від тольяттинської "вісімки" та була оснащена стабілізаторами поперечної стійкості.

Читайте також:

Заради такого продають іномарки: як виглядає рідкісний ЗАЗ із причепом для подорожей

Стояв у гаражі з 90-х років: у Києві продають оригінальний ЗАЗ-968м лише за 280 доларів. Фото

Ідеально для перевезення картоплі у селі: як виглядав рідкісний автомобіль "Київ" на базі ЗАЗ