Електросамокати та моноколеса офіційно визнані транспортними засобами в Україні, тому користувачі цих транспортних засобів повинні дотримуватись усіх правил дорожнього руху та стати повноцінними учасниками на дорогах, або власників самокатів та моноколіс чекатиме відповідальність, у тому числі штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Докладніше про те, як штрафуватимуть за катання на електросамокатах інформує Апостроф.

Проте, до цього моменту, водії електросамокатів та моноколіс вважалися просто пішоходами, а їхні порушення не підпадали під відповідальність, що могло призводити до небезпечних ситуацій на дорогах за участю електросамокатів та моноколіс. Сьогодні ж, до водіїв електросамокатів та моноколіс будуть застосовуватися ті самі статті законів та правила, що й до водіїв автомобілів.

Таким чином, за порушення правил дорожнього руху, включаючи керування електросамокатом у стані алкогольного сп'яніння, до правопорушників застосовуватимуться штрафи до 17 000 гривень із усіма наслідками. Нові правила підвищать рівень безпеки на дорогах та призведуть до більш відповідального підходу до управління електросамокатами та моноколесами.

Тим не менш, дуже важливо, щоб власники електросамокатів та моноколес самі також дотримувалися додаткових заходів безпеки, таких як носіння шолома, використання спеціального захисту для колін та ліктів, а також дотримання дистанції та швидкісних режимів.

Читайте також:

Дід ховав її 30 років: у покинутому гаражі знайшли "Волгу" у заводському стані. Онуки й не знали

Навіть крутіше за іномарок: як виглядав молодіжний ЗАЗ "Таврія" з незвичними формами

Потрібно встигнути до кінця року: водіїв попередили про серйозні штрафи