Стало відомо, що до 75-річчя компанії Porsche випускає 900-вольтовий гіперкар Mission X, який може стати майбутнім гоночних авто компанії.

Подробиці новинки розкрили на офіційному сайті Porsche.

Отже, новий Porsche Mission X трохи компактніший за своїх попередників — 4596 мм завдовжки, 1999 мм завширшки і 1199 мм заввишки при колісній базі 2728 мм.

У карбонового купе, що обтікає, класичні пропорції суперкара зі зрушеним вперед салоном. Двері піднімаються вгору, а дах прозорий. Розробники стверджують, що інноваційна аеродинаміка купе забезпечує більшу притискну силу.

В обробці салону поєднуються шкіра та карбон. Усередині сучасний віртуальний щиток приладу поєднується з хронометром у старовинному стилі.

При цьому технічні характеристики Porsche Mission X поки що не відомі. У Porsche кажуть, що поки не ухвалено остаточного рішення щодо виробництва моделі Mission X — це залежатиме від реакції людей, які купують гіперкари Porsche, як тільки побачать Mission X.

Якщо ж цей автомобіль запустять у виробництво, він обіцяє багато чого. Так, наприклад, автори проекту стверджують, що новий суперкар здатний побити рекорд кола на автодромі Нюрбургрінга.

Нагадаємо, що два останні концептуальні електромобілі Porsche з цієї серії призначені для гоночних трас. Є концепт Mission R, який дебютував у 2021 році – деяким щасливим журналістам навіть вдалося на ньому покататися – а потім торік електрична версія 718 Cayman потужністю 1088 к.с. (800 кВт), яка виявилася надзвичайно швидкою.

Читайте також:

Вони їздять повітрям? Названо 10 популярних авто з найнижчою витратою палива

Торкнеться тисяч українців: які будуть проблеми у тих, хто їздить електросамокатами та моноколесами. Мало не здасться

Готуйте 17 тисяч гривень: як штрафуватимуть за катання на електросамокатах