Багато автомобілістів, та й їхні пасажири, часто чують у зведеннях дорожніх аварій таке підступне формулювання: "водій заснув за кермом і виїхав на зустрічну смугу...".

Ніхто не знає, чому заснув водій. А може, винним у цьому був освіжувач повітря для авто?

Так, на жаль, деякі водії сідають за кермо в дуже втомленому стані, нехтуючи не лише своєю безпекою, а й життям тих, хто перебуває з ними в потоці або на тротуарах, пішохідних переходах у тому числі.

Але є ціла низка запахів, які провокують сонний стан. Саме ці запахи можуть бути в цілому ряді освіжувачів повітря для салону автомобіля.

У цьому матеріалі ми розповімо, аромати яких освіжувачів повітря для авто можуть спровокувати засипання за кермом.

Отже, які запахи освіжувачів повітря для авто можуть спричинити сонливість:

Лаванда в освіжувачі повітря

Аромат лаванди відомий своїм заспокійливим ефектом та здатністю знизити тривогу. Багато людей знаходять її аромат снодійним і використовують лавандові олії або саші з лавандою на подушці, щоб покращити якість сну. Це не найкращий варіант для освіжувача повітря в салоні автомобіля. Звичайно, для пасажирів він може бути приємним та заспокійливим. Але який освіжувач повітря аж ніяк не для водія, від якого потрібна особлива концентрація уваги, але не розслаблення від освіжувача повітря.

Шавлія в освіжувачі повітря

Аромат шавлії може допомогти зняти стрес і створити розслаблюючу атмосферу, сприяючи засинанню. Він особливо корисний при безсонні, викликаному уявною активністю або тривогою. Освіжувач повітря в авто з ароматом шавлії точно може знизити вашу швидкість реакції в дорожньому потоці.

Ромашка в освіжувачі повітря

Аромат ромашки відомий своїми заспокійливими властивостями. Він дозволяє розслабитися та підготуватися до сну. Ви можете спробувати чай з ромашки або використовувати ефірну олію ромашки в аромалампі, але ніяк не в змозі, коли вам потрібно керувати автомобілем. Висновок: освіжувач повітря із запахом шавлії – справа ризикова для водія.

Жасмин у освіжувачі повітря

Аромат жасмину вважається розслаблюючим і сприяє сну. Декілька досліджень показали, що аромат жасмину знижує тривогу і покращує якість сну. Як бачимо, цей аромат освіжувача повітря точно не підійде для водіїв.

Ваніль у освіжувачі повітря

Запах ванілі має заспокійливу та розслаблюючу дію на деяких людей. Ви можете використовувати свічки або дифузори з ароматом ванілі, щоб створити приємну атмосферу перед сном, але не далекою дорогою за кермом автомобіля.

Важливо відзначити, що реакція на запахи може бути індивідуальною і ефекти ароматів можуть відрізнятися у різних людей. Що для однієї людини може бути снодійною, для іншої може бути менш ефективною.

Читайте також:

Може спалахнути машина: ось чому не можна залишати пластикову пляшку в салоні авто. Відео

У спеку можна з'їсти три порції: рецепт незвичайної окрошки з додаванням філе

Путін уже хоче вивести війська з України: експерт розповів, що відбувається у Кремлі