Стало відомо, що 30 червня 2023 року Кабінет міністрів ухвалив зміни до правил присвоєння автомобільних номерів. Наразі власникам автомобілів дозволяють обирати номери під час реєстрації транспортного засобу.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Так, постанова "Про внесення зміни до деяких постанов Кабінету Міністрів України про присвоєння буквено-цифрової комбінації номерних знаків" спрямована на приведення актів уряду у відповідність до змін до закону про дорожній рух та впровадження нових послуг, пов'язаних із цими змінами.

"Реалізація акту забезпечить додаткову гнучкість та варіативність у процесах надання заявникам адміністративних послуг, пов'язаних з державною реєстрацією (перереєстрацією) транспортних засобів", - йдеться у повідомленні.

Щоправда, бронювання номерних знаків або їх буквенно-цифрової комбінації – послуга платна і коштує 9 гривень на добу.

Також встановлюється вартість обрання літерно-цифрової комбінації при реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу (у розмірі 300 грн, крім платних номерних знаків).

Внесення змін до законодавства підтвердив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Ці зміни запровадили можливість, окрім отримання номерних знаків з відповідними комбінаціями, за які передбачено додаткову плату (так звані цінні номерні знаки), надавати такі комбінації без виготовлення номерного знака. Передбачено можливість за фіксовану плату вибирати номерні знаки або буквено-цифрову комбінацію, якщо їх комбінації не віднесено до цінних", - уточнив представник Кабміну у парламенті.

Зазначимо, що за травень український автопарк поповнився на майже 15,4 тис. ввезених з-за кордону легкових автомобілів, що на 0,3% більше, ніж у квітні.

Також у травні автопарк України поповнило понад 1,3 тис. гібридних легкових авто, що є рекордним показником за останні 10 місяців.

Читайте також:

Може спалахнути машина: ось чому не можна залишати пластикову пляшку в салоні авто. Відео

Простіше продати машину: автомобілістів попередили про десятитисячні штрафи. Будьте уважні

Вони їздять повітрям? Названо 10 популярних авто з найнижчою витратою палива