На автодромі Іммендінген у Німеччині було встановлено новий світовий рекорд запасу ходу електромобілів за допомогою експериментального електрокара Eco-Runner XIII. Цей дивовижний автомобіль, створений групою студентів технічного університету міста Делфт у Нідерландах, зміг подолати відстань 2488,4 кілометра на одній заправці.

Про це повідомили на порталі «focus»

Eco-Runner XIII є компактним і обтічний одномісний болід, повністю виготовлений з карбону і вагою всього 72 кілограми. Замість важких батарей автомобіль оснащений водневими паливними осередками, які виробляють електроенергію для невеликого електромотора.

Eco Runner XIII зміг проїхати 2488 на одній заправці
Eco Runner XIII зміг проїхати 2488 на одній заправці

У балоні Eco-Runner XIII зберігається лише один кілограм зрідженого водню, і цього вистачило, щоб автомобіль подолав кола на автодромі із середньою швидкістю 45 кілометрів на годину протягом 71,5 години. Водневого запасу вистачило навіть на зміну 11 водіям. За час експерименту було використано лише 950 грамів водню, що означає, що повний бак міг би подолати понад 2500 кілометрів.

Досягнення Eco-Runner XIII було зареєстровано представниками Книги рекордів Гіннесса. Цей електрокар з водневими паливними осередками став "дальнобійним" у своєму класі.

Електрокар створили студенти з Нідерландів
Електрокар створили студенти з Нідерландів

Експериментальні проекти, такі як Eco-Runner XIII, продовжують показувати потенціал водневих електромобілів та їх можливості щодо ефективності та дальності ходу. Ці розробки сприяють розвитку екологічно чистої транспортної системи та зміцненню позицій електромобілів у майбутньому.

Читайте також:

Нарешті дочекалися: в Україні різко почав дешевшати найпопулярніший овоч

І гордість, і сльози: український воїн, що залишився без ніг, показав сильний танець

Вас обожнюватимуть за цю страву: рецепт рагу з молодих кабачків та курячих сердець