Після відновлення оподаткування реалізації бензину та дизеля, яке діяло до повномасштабної війни, мережі АЗС продовжують підвищувати ціни на бензин та дизель на своїх заправних станціях.

Докладніше про те, що відбувається з цінами на бензин та дизель, і до чого готуватись, інформує Цензор.НЕТ.

Один із прикладів такого підвищення цін на бензин та дизель відбувся 5 липня, коли вартість бензину марки А-95 збільшилася на 2 грн на станціях "Автотранс", BVS, VostokGaz, "Укр-Петроль" та Mango, досягаючи відповідно 48,98 грн/ л, 48,99 грн/л, 45,89 грн/л, 45,80 грн/л та 46,74 грн/л.

Мережі ОККО та WOG також підняли ціни на дизельне паливо на 1 грн, встановлюючи їх на рівні 49,99 грн/л. На станціях "Автотранс", BVS і VostokGaz ціна на дизельне паливо зросла на 2 грн.

Також було відзначено підвищення цін на бензин та дизель у мережах UPG, AMIC, Ovis, ZOG та інших.

Нагадаємо, з 1 липня відновлено податок на додану вартість (ПДВ) у розмірі 20% на бензин та дизель, який раніше діяв до початку повномасштабної війни. З березня 2022 року також набули чинності попередні ставки акцизів, включаючи на бензин - 213,5 євро за 1000 літрів, на дизельне паливо - 139,5 євро за 1000 літрів і на автогаз - 52 євро за 1000 літрів.

Ці зміни податкової політики та акцизних ставок призвели до зростання цін на бензин та дизель у мережі АЗС, а отже, підвищення вартості для автолюбителів та споживачів.

Читайте також:

Їх не хочуть продавати: названо вживані машини з найнадійнішими моторами

Перевірте свій багажник: українським автомобілістам почали виписувати несподівані штрафи

Українських водіїв порадували нововведеннями: цього чекали багато хто