Депутати Верховної Ради пропонують нову ініціативу, яка полягає у поверненні нульового розмитнення автомобілів для учасників бойових дій. Павло Бакунець, народний депутат, оголосив про це під час телемарафону.

Це повідомляє сайт «unian»

Він зазначив, що у Верховній Раді існує пропозиція щодо надання нульового розмитнення для військовослужбовців, які мають посвідчення учасника бойових дій, при ввезенні автомобілів з-за кордону. Ця пропозиція спрямована на задоволення потреб фронту та дозволить військовим частинам імпортувати автомобілі, необхідні українським захисникам.

Бакунець також зазначив, що нульове розмитнення дозволить військовим використовувати автомобілі як на фронті, так і в особистих цілях, наприклад під час відпустки. Він наголосив, що родичі-жінки військовослужбовців також зможуть привезти автомобіль з-за кордону за умови пред'явлення посвідчення учасника бойових дій на митниці, щоб уникнути сплати мита.

Раніше у червні вже було оголошено про намір повернути нульове розмитнення автомобілів в Україні для двох категорій населення: учасників бойових дій та громадян, чиї автомобілі було знищено внаслідок війни.

На початку квітня Верховна Рада звільнила всі транспортні засоби, що ввозяться в країну, від митних платежів, включаючи ПДВ, акциз і ввізне мито. Проте з 1 липня Рада знову ввела мита та оподаткування ПДВ на імпортні товари та розмитнення автомобілів.

Читайте також:

Такого ніжного м'яса ви ще не куштували: кляр для відбивних, зроблений на газуванні

Путін цього не переживе: Туреччина завдала чергового удару по Кремлю. Що сталося і чому росіяни в істериці

Просто до сліз: зірка "Фортечної" показала, як зустрілася з чоловіком на фронті