Рідкісний екзотичний автомобіль Lamborghini Espada, який не використовувався близько двох десятиліть, знайдений у старовинному особняку. Він має особливу та неповторну історію.

Ця унікальна машина практично завжди була в Ешбі-Сент-Леджерс. Це місце служило місцем планування легендарної змови в 1605 році, щоб убити короля Англії Якова I.

Спочатку цією машиною володів легендарний водій і гонщик-рекордсмен Рой Джексон-Мур.

Lamborghini Espada: скрін з мережі
Lamborghini Espada: скрін з мережі

Принаймні у 2000-х машина залишалася нерухомою. Цьому екземпляру завдали мінімальних збитків, а загальний стан автомобіля дуже добрий, окрім присутності іржі. Так, враховуючи, що вона була весь цей час у стайні особняка, то її стан практично ідеальний.

Нинішній власник каже, що кузов автомобіля перекрашувався, а двигун V12 був замінений на заводі Lamborghini кілька десятків років тому. Тим не менш, ця знахідка вважається по-справжньому легендарною.
Відновлення після такого тривалого є складним завданням. Однак тут завдання дещо спрощується, тому що двигун був відкапіталений незадовго до того, як ця красуня була вміщена в особняк, а саме в стайню.

Lamborghini Espada: скрін з мережі
Lamborghini Espada: скрін з мережі

Цей екземпляр авто дебютував у 1968 році як седан гранд-турист із чотирма місцями. Його робили з 1968 по 1978 рік, проте за цей час продали лише 1227 одиниць.

За ці роки проводилися різні модифікації, які мали під капотом від 325 до 575 лашидиних сил, що справді вражає.

Читайте також:

Райський куточок: у мережі продають будиночок на острові, де немає зв'язку та де вас ніхто не дістане. Як він виглядає

"Буде військове захоплення Москви": у Росії вже заговорили про бунт кадрових військових

Хрумка та з гостринкою: рецепт маринованої редиски на зиму. Такої закуски ви не куштували