Вже мало хто пам'ятає, але в далекому 1998 автомобіль ГАЗ-3111 "Волга" для багатьох став символом відродження російського автопрому. І справді, після серії "загублених" проектів позашляховиків і пікапів, найбільший російський автозавод нарешті зміг уявити справді серйозну та перспективну розробку. Ось тільки щось пішло не так і ГАЗ-3111 "Волга" випустили лише 400 екземплярів, після чого випуск був зупинений через складність виробництва дизайну екстер'єру.

Наразі автомобілі ГАЗ-3111 "Волга" є рідкістю. Як правило, їх купують та відновлюють для різних приватних колекцій.

Так, цікавим, наприклад, є проект "Мисливець на крокодилів", який втілив у реальність КБ ім. Смирнова для приватного колекціонера. Заможний клієнт захотів додати у свій гараж якийсь дрібносерійний автомобіль вітчизняного виробництва, доопрацьований сучасними якісними оздоблювальними матеріалами.

Насамперед фахівці КБ доопрацювали гальмівні механізми автомобіля: поставили передні супорти Brembo з нанесеною символікою "Волга", а задні барабанні гальма замінили на дискові. Через збільшені супорти були встановлені 18-дюймові легкосплавні диски, які також обзавелися символікою "Волга" на рубіновому фоні.

Тюнінг ГАЗ-3111 Волга

Що ж до салону автомобіля ГАЗ-3111 "Волга", то було використано шкіру крокодилів білого кольору з окантовкою "кедр" еталонного газового рубінового кольору в унісон зі штатними емблемами заводу. З якоїсь причини салон інкрустували емблемами ГАЗ-12 і ГАЗ-21, мабуть, щоб позначити наступність автомобіля.

Капот отримав ще один сторонній ГАЗ-3111, але легендарний елемент - хромований олень. Стилізовані емблеми «Волга» додали на передніх дверях та колісних дисках. Всі деталі "під дерево" були ретельно відреставровані: згодом вони приходили в непридатність, оскільки були виготовлені зі склотканини за обхідною дрібносерійною технологією.

Ну і щоб наголосити на статусності та вишуканості преміального автомобіля, були виготовлені килими з натуральної овчини, покривало в багажник, а також була зроблена заміна підлогового ковроліну на натуральну шкіру з художнім простроченням, рубінового кольору.

Читайте також:

На такому ви точно не їздили: у мережі показали найдивніше таксі в Україні

Українського ветерана без ноги зняли з рейсу до Тель-Авіва. І що можна сказати?

Путін цього не переживе: Туреччина завдала чергового удару по Кремлю. Що сталося і чому росіяни в істериці