Федеральна служба безпеки РФ нещодавно зареєструвала та застрахувала великовантажний катафалк із потужним двигуном у 600 кінських сил. Автомобіль, подовжений універсал під назвою Aurus Lafet, був зроблений у Російському автомобільному інституті НАМІ у 2021 році, але отримав офіційну реєстрацію лише 27 червня 2023 року. Страхова документація підтвердила право власності ФСБ.

Про це пише «24tv»

Хоча катафалк Aurus Lafet вперше з'явився восени 2021 року з трьома прототипами, офіційно зареєстровано лише один із них. Два інші автомобілі Lafeta ще не пройшли процес реєстрації.

Автомобіль для Кремля
Автомобіль для Кремля

Оскільки офіційних презентацій цієї версії Aurus не було, журналісти розглядали автомобіль за випадковими фотографіями, зробленими перехожими у Москві. Aurus Lafet заснований на лімузині Senat із подовженням на півметра для розміщення фіксованої труни. Він має трохи більш високий профіль, три двері та два сидіння.

Автомобіль для Кремля
Автомобіль для Кремля

Звичайна модель Aurus оснащена силовим агрегатом, що розвиває 598 кінських сил і 880 Нм моменту, що крутить. Навряд чи ТТХ версії Лафета суттєво відрізнятимуться.

Автомобіль для Кремля
Автомобіль для Кремля

З огляду на відсутність нещодавніх престижних похоронних автомобілів ці катафалки-універсали можуть замінити традиційні катафалки на базі представницьких лімузинів, таких як ЗіЛ і Чайка, які були відомі як «Чорний лікар» і сьогодні високо цінуються колекціонерами.

Читайте також:

"Стають тихіше, коли чують українську мову": Наталка Денисенко розповіла про росіян у Туреччині
Суцільні сюрпризи: якою буде погода у вересні, жовтні та листопаді

Троянди здивують вас розкішним цвітінням: підгодуйте їх цим засобом у липні