Євросоюз планує запровадити заборону на використання хрому в обробці автомобілів уже 2024 року. Хромування - поширений метод, який використовується автовиробниками для покращення зовнішнього вигляду автомобілів та надання їм преміального вигляду. Однак нове дослідження показало, що хром є високотоксичним матеріалом та є джерелом хронічного раку легень.

Про це повідомляє «focus»

У процесі хромування виділяється значна кількість шкідливих викидів, які вважаються у 500 разів токсичнішими, ніж дизельне паливо. Хоча хімічні засоби придушення диму можуть зменшити ці викиди, вони часто містять перфторалкильні та поліфторалкильні речовини, які також токсичні та шкідливі для людини.

У відповідь на ці висновки ЄС вживає заходів щодо заборони використання хрому в обробці автомобілів для захисту здоров'я населення та скорочення шкідливих викидів. Американський штат Каліфорнія, відомий своєю прихильністю до захисту навколишнього середовища, також планує приєднатися до заборони.

В результаті автовиробники вивчають екологічні матеріали як альтернативу хрому. Мета полягає в тому, щоб знайти більш безпечні та екологічні варіанти заміни хрому та забезпечити відповідність автомобільної промисловості вищим екологічним стандартам. Головний дизайнер Renault Жіль Відаль наголосив на необхідності змінити правила гри та перейти від хрому до більш екологічних методів.

Читайте також:

Це знак небесний: в Україні розпустилася найрідкісніша орхідея. Як виглядає це диво

Цього ще не вистачало: на скільки подорожчає бензин найближчим часом. Прогноз

Таке навіть не покажуть у кулінарних шоу: рецепт найніжнішої курки у кавовому маринаді