Російський автовиробник АвтоВАЗ, що випускає автомобілі Lada, зіткнувся із серйозними проблемами через введені проти Росії санкції. В результаті компанія зіткнулася з обмеженнями та збоями у своїй діяльності. Після поновлення складання ситуація погіршилася, і дилери повідомляють про серйозні проблеми з автомобілями, що до них надходять.

Про це пише «obozrevatel»

За словами президента Російської асоціації автодилерів (РОАД) Олексія Подщеколдіна, дилери отримують лише 22% повністю укомплектованих автомобілів Lada. Інші 78% автомобілів доставляються у некомплектному стані, без необхідних запчастин. Наприклад, на багатьох автомобілях Lada Vesta відсутня кнопка, яка відповідає за навігацію та аварійне реагування у разі аварії, або навіть рамка панелі приладів.

Позашляховик Lada Niva Travel, раніше відомий як Chevrolet Niva, постачається у готовому вигляді, але й має проблеми. Деякі елементи кузова встановлені неправильно, а деталі паливної системи потребують заміни.

Lada Vesta: скріншот
Lada Vesta: скріншот

Крім того, надходили повідомлення про те, що АвтоВАЗ випускає автомобілі без основних засобів безпеки, таких як ABS та подушки безпеки, а також із відсутніми дверними ручками та задніми стеклами.

АвтоВАЗ пояснив постачання дилерам недобудованих автомобілів переповненістю власних складів такою технікою. У деяких випадках тих чи інших деталей просто немає, а вироблені автомобілі ніде зберігати.

Ці проблеми підкреслюють труднощі, з якими стикається АвтоВАЗ у нинішніх економічних та політичних умовах, що впливають на виробництво та постачання автомобілів на ринок.

Читайте також:

Насолоджуватиметеся всю зиму: рецепт маринованих хрустких огірків із секретом від тітки Цілі

Розкидається до останньої крихти: рецепт картопляної піци з молодими кабачками та помідорами

Ви про це не знали: що означає, якщо вам наснилася ваша бабуся