Herzog Conte, також відомий як Herzog Conte Schwimmwagen, являв собою автомобіль-амфібію, представлений у 1979 році і запущений у виробництво того ж року, хоча виробництво було зупинено лише через рік. Він виник у період зростання інтересу до амфібійних транспортних засобів, але ця тенденція швидко пішла на спад, внаслідок чого багато інтригуючих проектів, таких як Conte, канули в лету.

Herzog Conte був розроблений як сімейний автомобіль для відпочинку, що пропонує унікальні можливості безперешкодного пересування як по суші, так і воді. Він був заснований на Ford Granada Mk I і поставлявся з двома варіантами двигунів: 2,3-літровим або 2,8-літровим V6 потужністю 114 та 135 кінських сил відповідно. Покупці могли вибрати версію з жорстким або м'яким верхом (звану моделлю 2-3 та моделлю 2-8). Оскільки всі компоненти були оригінальними деталями Ford, Херцог запевнив клієнтів, що технічне обслуговування та ремонт можна легко виконати у дилерських центрах Ford.

Герцог Конте
Герцог Конте

Автомобіль мав водонепроникний сталевий кузов та алюмінієвий верх та важив 2340 кг. Він був доступний у трьох колірних схемах: червоно-білій, зелено-білій та коричнево-білій.

Щоб запобігти попаданню води в автомобіль, вихлопну трубу розмістили посередині задніх дверей, поряд із запасним колесом. Крім того, двигун охолоджувався через два бічні вентиляційні отвори, створюючи враження, що автомобіль є комбінацією як мінімум двох різних автомобілів.

Герцог Конте
Герцог Конте

Незважаючи на свій нетрадиційний дизайн, Conte не був повільним, розвиваючи максимальну швидкість 140 км/год на суші та вміщуючи до п'яти осіб. Інтер'єр пропонував сучасні зручності, у тому числі звукопоглинаючу кабіну та систему опалення та вентиляції з триступеневим вентилятором.

Герцог Конте
Герцог Конте

Найпривабливішою особливістю Herzog Conte була його здатність під'їжджати прямо до краю води, чи то озеро, річка чи навіть море, а потім перетворюватися на човен. На плаву він приводився в рух здвоєним гребним гвинтом, що рухається коробкою відбору потужності (ВОМ). Однак є мало інформації про його швидкість і маневреність на воді, оскільки його великі розміри і форма корпусу, ймовірно, впливають на його маневреність на воді.

Путін повністю зірвався: Росія загрожує завдавати ударів по цивільним кораблям

Церковне свято 21 липня: що заборонено робити цього дня

От і почалося: у Білорусі "вагнерівці" вже атакують прикордонників