ЗАЗ 968 – це класика радянського автопрому. Недорогий компактний автомобіль з невисоким технічним потенціалом, що відкриває широкі можливості для тюнінгу. Ось і вирішуються деякі умільці на найексклюзивніші варіанти модернізації, після яких автомобіль буквально не впізнати.

Українець зумів переробити класичний ЗАЗ-968 та зробив із нього ретро-купе. Тепер вартість переробленого автомобіля сягає 11 тисяч доларів.

По фото видно, що авто зазнали масштабних зовнішніх та технічних змін.

Так, кузов народний умілець перетворив на двомісне купе – для цього задня частина даху була зрізана і її подовжили ефектними бічними плавцями. При цьому задню стінку кабіни тепер прикрашає невелике вертикальне віконце, як і належить багатьом суперкар.

Після зрізання даху модель вийшла двомісною, а про вітчизняну класику ЗАЗ-968 нагадує лише передній бампер авто.

А ще автоумілець обладнав автомобіль новими передніми та задніми фарами, гратами радіатора та колесами та перефарбував його у білий та синій кольори.

Силовий агрегат був перенесений із задньої на передню частину автомобіля. Коробку передач взяли від ЛуАЗ та оснастили її п'ятою передачею.

Як силовий агрегат виступає V-подібна четвірка повітряного охолодження, а двигуну додали трохи потужності. Зрештою потужність двигуна довели до 50 "коней".

Також було змінено і салон переробленого ретро-купе. Тепер перед очима у водія красуються п'ять ефектних циферблатів щитка приладів та двоспицієве кермо з товстим ободом.

Читайте також:

Торкнеться тисячі українців: які будуть проблеми у тих, хто їздить електросамокатами та моноколесами. Мало не здасться

Готуйте 17 тисяч гривень: як штрафуватимуть за катання на електросамокатах

Дід ховав її 30 років: у покинутому гаражі знайшли "Волгу" у заводському стані. Онуки й не знали