Сьогодні автомобілі з електричним двигуном дуже популярні у всьому світі. Українці теж не виняток: з кожним днем ​​на наших дорогах стає дедалі більше електрокарів. А якщо грошей на новинку не вистачає, то за наявності вірних друзів і голови на плечах можна зробити електрокар з "Таврії". Саме це втілив у життя ентузіаст із Дніпра Кім Чен Бау.

Так, дніпрянин Чен Кім разом із друзями Володимиром Карпенком та Олексієм Полтавцем вирішили створити український електричний автомобіль. Більше того, до цього питання чоловіки підійшли досить патріотично та в роботі намагалися використати деталі виключно українського виробництва.

А ось за основу в розробці взяли вітчизняну "Таврію", оскільки, за словами народних умільців, параметри цього автомобіля – маса, доступність та аеродинамічні показники – чудово підходять під будівництво електрокара.

Екологічну модель українського "ЗАЗу" ентузіасти склепали в гаражі, вклавши в це 4 місяці роботи та 5 тисяч доларів.

"Преображення" "Таврії" відбувалося у "лабораторії" – саме так чоловіки називають свій гараж. Кім каже, що в процесі роботи було мільйон спроб та помилок, але у них все вийшло.

Тепер саморобна електрична "Таврія" може "живитися" від побутової розетки, тому найчастіше Кім Ченбау заряджає машину вдома. Для заряджання їй потрібно 5 годин. Після цього можна кататися з вітерцем і не думати про заряд ще 170 кілометрів. Максимальна швидкість "Таврії"-"електрички" складає 120 кілометрів на годину

До речі, чоловіки на досягнутому обіцяють не зупинятися. І хоча конкурувати з Ілоном Маском не беруться, але кажуть, що такі машини могли б економно їздити у галузі доставки та перевезення в Україні.

"Якщо ми, троє хлопців, зібрали в гаражі машину, яка може доїхати до Берліна? Плануйте, мрійте, реалізовуйте – Україна може!" - Закликають вони.

Читайте також:

Хитра

собака показала, як приймає безкоштовний душ на автомийці, поки люди цього не бачать. Відео

Київстар порадував скасуванням комісії: за що тепер не братимуть гроші