У додатку "Дія" українці можуть подати заяву про заміну водійського за кілька секунд, а потім забрати документ у сервісному центрі МВС.

Як повідомив віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, послуга доступна як для водіїв-новачків, у яких закінчився дворічний термін дії першого посвідчення, так і для тих, хто втратив чи пошкодив документ . А також змінив прізвище або просто хоче викинути пластик та користуватися цифровим документом.

"Подаєте заяву в додатку, а потім забираєте посвідчення в сервісному центрі МВС. Або взагалі відмовляєтеся від пластикового документа і залишаєте лише цифровий. Адже ми першими у світі прирівняли пластикове посвідчення водія до електронного. Рухаємося в напрямку digital-first", - зазначив Федоров.

Як замінити права через Дію

За час роботи послуги нею встигли скористатися понад 58 тисяч разів. Ще 13 тисяч документів уже перебувають у сервісних центрах та готові потрапити до рук українців.

Отже, для початку потрібно перейти в розділ з послугами та вибрати "Заміна посвідчення водія". Потім потрібно вказати причину, через яку ви хочете його замінити і вибрати тип документа - цифровий або цифровий + пластик.

Міністр пояснив, що сплатити заяву про заміну в "Дію" потрібно протягом 10 хв, інакше вона анулюється.

"Далі чекайте на запрошення до сервісного центру МВС або push-повідомлення від "Дія" про готовність цифрового документа", - додав він.

В кінці вам залишиться лише вибрати потрібний сервісний центр, де ви заберете готові права та підписати заяву онлайн.

Далі система надасть 10 хвилин на оплату послуги. Якщо її зробити, то заявка анулюється.

Читайте також:

Вже найближчими днями: астролог назвала 7 міст України, за якими росіяни готують ракетні удари

Будуть раптові фінансові труднощі: названо три знаки Зодіаку, яким краще бути економнішими

На вас чекають великі гроші: кому зі знаків Зодіаку посміхнеться успіх. Грошовий гороскоп