6 серпня набула чинності постанова Кабінету Міністрів від 2 травня 2023 року № 437 , яка спрощує реєстрацію авто. При цьому вимоги спростили як покупцям нових машин в автосалонах, так перереєстрації на вторинному ринку.

Про це нагадали співробітники Головного сервісного центру МВС.

Тепер покупець має можливість покласти представницькі функції в сервісних центрах МВС на юридичну особу, яка продає авто або мотоцикл.

Так:

  • покупець нового автомобіля в автосалоні може делегувати йому право реєстрації придбаної машини та отримати свідоцтво про реєстрацію та номерний знак, тобто при придбанні нового авто зникає необхідність отримувати "транзитні номери" ;
  • при покупці авто на "вторинці" більше не потрібно оформляти від попереднього власника нотаріальне доручення на реєстрацію автомобіля – тепер достатньо вказати в договорі купівлі-продажу особу, яка реєструватиме авто.

По суті, тепер дилери, які продають нові транспортні засоби, можуть віддавати покупцеві авто вже зареєстроване в Україні, - з номерним знаком державної реєстрації та зі свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу відразу вже на ім'я цього власника просто із салону. Отже, покупець нового авто зможе не звертатися до сервісного центру МВС особисто.

Для цього при оформленні угоди з автосалоном у договорі необхідно делегувати право реєстрації працівникам автосалону.

А ось "транзитні номери" тепер знадобляться лише в тому випадку, якщо покупець вирішить сам поїхати до сервісного центру МВС та поставити там авто на облік своїми силами.

Крім того, відтепер акти приймання-передачі автомобілів ("зелені акти") будуть виключно в електронному вигляді. Раніше водіям видавався також паперовий екземпляр документа.

Читайте також:

У Європі продають рідкісний український позашляховик часів СРСР. Просять 16 тисяч євро.

У мережі показали моделі рідкісних ЗАЗ, схожих на іномарки

Українська телеведуча, яка залишилася без ока під час ракетного удару, потрапила на обкладинку Playboy