Porsche 356 займає особливе місце в автомобільній історії як перший автомобіль німецької марки та одна з її високопродуктивних моделей. Цей задньопривідний спортивний автомобіль досяг успіху в різних гонках, включаючи 24 години Ле-Мана, Targa Florio, Carrera Panamericana та Mille Miglia.

Porsche, що виробляється з 1948 по 1965 рік, 356 був доступний як в кузові купе, так і в кузові кабріолет. Загальний обсяг виробництва перевищив 76 000 одиниць, що зробило його помітним та затребуваним класичним автомобілем.

Хоча знайти Porsche 356, що добре зберігся, в наші дні — видатний подвиг, каналу Carchaeology на YouTube вдалося виявити один з Porsche 356 1959 року випуску в окрузі Оріндж, штат Каліфорнія. Незважаючи на те, що він був покритий шаром пилу через багаторічне зберігання в гаражі, цей унікальний автомобіль зберігся в відносно хорошому стані завдяки місцевому клімату, який запобіг значному іржавінню. Автомобіль має кузов купе кольору слонової кістки і помаранчевий салон, що добре зберігся. Усередині такі артефакти, як старі карти та камера Polaroid залишилися від попереднього власника.

Порше 356
Порше 356

Porsche 356 1959 був частиною лінійки A-серії, яка включала купе, кабріолет і легкі варіанти Speedster. Саме ця модель купе, ймовірно, була куплена в комплектації Super, оснащеної більш потужною 90-сильною версією 1,6-літрового чотирициліндрового двигуна, на відміну від стандартного 60-сильного двигуна. 1959 року вартість такого автомобіля становила близько 3600 доларів. Сьогодні, у хорошому стані, його вартість значно зросла до понад 100 000 доларів.

Читайте також:

Це просто божественно: рецепт кабачкової запіканки з рисом, яйцем та болгарським перцем.

Рятується від мобілізації: мешканець Москви приїхав до Криму та почав обтиратися медузами. Відео

Від магазинного ви точно відмовитеся: рецепт кетчупу з молодих помідорів із крохмалем