Коли автовласник набуває страховки на автомобіль, то він розраховує, що у разі заподіяння шкоди його транспортному засобу через дорожню аварію, дії третіх осіб або стихійні лиха страхова компанія відшкодує йому ремонт. Ось тільки не завжди цей принцип діє.

Так, експерти вивчили страхові випадки щодо КАСКО та виявили машини, які найчастіше страхові компанії визнавали непридатними для ремонту.

Найпроблемнішим був Porsche Cayenne – після 8% дорожніх аварій авто не відновлюють. І це при тому, що Porsche Cayenne з моменту свого створення регулярно світився в перших рядках різних рейтингів надійності, щоправда в основному західних, з їх якістю доріг, палива та запчастин.

А з іншого боку, Porsche Cayenne – це дуже дорога машина з дуже дорогою вартістю обслуговування. Правда, як правило, власникам цієї моделі автомобіля часто наплювати на обслуговування, в результаті чого авто вимотується в кінець і просто викидається на вторинний ринок.

На другому місці – BMW 5 (5%). У рейтинг цей автомобіль потрапив через те, що на СТО в наявності ніколи не буває оригінальних деталей, тільки аналоги, при цьому більшість із них зовсім поганої якості.

Трійку антирейтингу замкнув Porsche Macan (4%). Цей автомобіль спочатку був "заточений" під спорт - водії зазначають, що це один із найкращих позашляховиків у світі: у плані динаміки, керованості та поведінки на дорозі.

Також у списку автомобілів, що найбільш «живуть» після ДТП, значаться Daewoo Nexia (3%) і Chery Tiggo (3%).

Вартість запчастин для всіх цих авто досить висока, а їх доставка в країни пострадянського простору утруднена, тому навіть за відносно незначних пошкоджень машини, як правило, визнають такими, що не підлягають відновленню.

У деяких випадках вартість ремонту після аварії сягає 70-80% від вартості авто.

Читайте також:

Усі думали, що це іномарки: як виглядали найрідкісніші "Запорожці", про які мало хто знав

Є "Жигулі" та "Нива": у лісі виявили цілий цвинтар радянських автомобілів

Усередині схожий на іномарку: українець продає унікальний позашляховик ЛуАЗ для полювання та риболовлі