Багато автолюбителів давно звикли, що в Китаї виробляють, як правило, виключно доступні електромобілі. А ось рік тому було представлено преміальний седан Zhiji L7, створений Zhiji Auto, спільним підприємством SAIC, Zhangjiang Hi-Tech та Alibaba Group, вартістю 64 000 доларів. Завдяки саме цій моделі весь світ дізнався, що китайські автовиробники перестали копіювати дизайн європейських, американських та японських брендів під час створення своїх автомобілів та почали диктувати модні тенденції в автомобілебудуванні.

І справді, особливістю моделі Zhiji L7 є сигма-образні фари, які своїми контурами нагадують знак математичної суми. Вони оснащені проекційними світлодіодами, які не тільки зображують різні прикольні фігурки, але й проектують їх на різні поверхні. Особливо це добре помітно у темну пору доби.

Довідково:

  • Сама ідея проекційних фар не нова, схожі стоять на преміальному китайському електрокросовері HiPhi X, але його вартість починається від $90 тис. і доходить до $190 тис.

До речі, днями в Мережі з'явилося відео, на якому задні ліхтарі електромобіля стали екраном для двомірної простенької комп'ютерної гри. Щоправда не зрозуміло, це заздалегідь підготовлена ​​секвенція чи хтось справді грає у гру.

Крім того, відомо, що Zhiji L7 отримав бездротову зарядку на 11 кВт, яка за годину поповнює акумулятор на 80 км і має ефективність 91%. Седан має два варіанти акумуляторів на 93 і 118 кВт ч, що забезпечують 615 км і колосальні 1000 км пробігу відповідно.

Китайський автовиробник пропонує електромобіль лише у трьох кольорах – Diana White, Repin Black та Rapheal Tea. В інтер'єрі – незвичайне поєднання класики та футуристичності, включаючи використання дерев'яного шпону з берегів Комо в італійських Альпах і 39-дюймовий екран з роздільною здатністю 4K.

Читайте також:

Так робили наші бабусі: навіщо яйця треба потрясти перед варінням

У Європі продають рідкісний український позашляховик часів СРСР. Просять 16 тисяч євро.

У мережі показали моделі рідкісних ЗАЗ, які були схожі на іномарки .