Органи державної влади в Україні активізували контроль над водіями мопедів, і тепер порушники підлягатимуть адміністративним штрафам.

Про це повідомляє "Дорожній адвокат".

Таким чином, водіям мопедів загрожують серйозні штрафи у розмірі понад 40 тисяч гривень та позбавлення права керування на 5 років у разі відсутності відповідного посвідчення водія категорії "А1". Власники мопедів повинні мати категорію водія "А1" для легального управління мопедом. Недотримання цієї вимоги може призвести до покарань, таких як штрафи та позбавлення права керування транспортним засобом.

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, за керування мопедом без категорії "А1" передбачено штраф у розмірі 3400 гривень. При повторному порушенні згідно з тим самим законом передбачено штраф у розмірі 40800 гривень, а також позбавлення права керування транспортним засобом на строк від 5 до 7 років.

Запровадження таких заходів щодо безпеки на дорогах є важливим кроком у захисті інтересів та безпеки всіх учасників дорожнього руху, а також у підвищенні культури керування та дотримання правил дорожнього руху.

Читайте також:

Дешевше, ніж винаймати квартиру: як придбати своє житло через програму "єОселя"

Потрібно встигнути подати заяву: пенсіонерам розповіли про нюанси виплат

Будьте готові: скасовуються десятки пасажирських поїздів з України до Польщі. Що потрібно знати