На недавньому аукціоні в Сполучених Штатах було продано чудовий спортивний автомобіль Ferrari 1954 року випуску, який відзначив інтригуючу главу в історії автомобілебудування. У розглянутого автомобіля, Ferrari 500 Mondial Spider Series I , було драматичне минуле. Після вогненної гонки у 1960-х вціліли лише основні компоненти, включаючи кузов, двигун та деякі елементи підвіски.

Залишки цього історично значущого Ferrari успішно продали на аукціоні Sotheby's за приголомшливу суму в 1,8 мільйона доларів. Переживши період забуття та зберігання, що розтягнувся на десятиліття, новий власник автомобіля планує вирушити у довгий шлях відновлення. Кінцева мета - ретельно відновити колишню славу автомобіля, щоб він знову міг брати участь у змаганнях.

Згоріла унікальна Ferrari: архівне фото
Згоріла унікальна Ferrari: архівне фото

Згоріла унікальна Ferrari
Згоріла унікальна Ferrari

Цей Ferrari, який постраждав від пожежі і пролежав занедбаним більше десяти років, купили американський колекціонер у 1978 році. Тільки 2004 року транспортний засіб виплив зі свого прихованого місця відпочинку. Відкриття відбулося після урагану, в результаті якого було виявлено Ferrari разом зі схованою з 19 інших Ferrari, що зберігаються в тому ж сараї.

Згоріла унікальна Ferrari
Згоріла унікальна Ferrari

Продаж цього згорілого, а потім заново відкритого Ferrari підкреслює неперевершену чарівність старовинних і рідкісних автомобілів. Це свідчення значення історії автомобілебудування, майстерності реставрації та пристрасті колекціонерів, які прагнуть зберегти та прославити ці культові автомобілі.

Читайте також:

Прокотився на мопеді та отримав штраф у 40 тисяч гривень: чим ризикують українці

Вона напхана хімікатами: як визначити небезпечну молоду картоплю. Прості секрети

Це другий день народження: відомий український співак показав, що лишилося від машини після ДТП