Страховий інститут дорожньої безпеки підняв планку, провівши оновлені та складніші краш-тести для моделей автомобілів 2023 року. Незважаючи на збільшену складність, автовиробники опинилися на висоті, внаслідок чого було складено список найбезпечніших автомобілів року. IIHS ввів більш жорсткі випробування на бічний удар з використанням важчих бар'єрів для імітації реальних зіткнень.

Про це повідомляє «focus»

У категорії компактних автомобілів такі моделі, як Acura Integra, Honda Civic (хетчбек та седан), Mazda 3 Sport (хетчбек), Mazda 3 (седан), Toyota Corolla (хетчбек та седан), отримали рейтинги Top Safety Pick та Top Safety Pick+. за зразкові показники безпеки. Серед автомобілів середнього розміру Honda Accord, Hyundai Sonata, Subaru Legacy, Subaru Outback та Toyota Camry здобули визнання Top Safety Pick та Top Safety Pick+.

У сегменті автомобілів преміум-класу середнього розміру Lexus ES 350 та Mercedes-Benz C-Class (седан) отримали нагороди Top Safety Pick та Top Safety Pick+ відповідно. Genesis G90 отримав нагороду Top Safety Pick+ у категорії повнорозмірних автомобілів преміум-класу.

Серед кросоверів широкий спектр моделей продемонстрував визначні характеристики безпеки. Такі автомобілі, як BMW X1, Genesis GV60, Honda CR-V, Honda HR-V, Lexus UX, Mazda CX-30, Mazda CX-5, Mitsubishi Outlander PHEV, Nissan Rogue, Subaru Forester, Subaru Solterra, Toyota RAV4, Toyota RAV4. Prime та Toyota Venza отримали рейтинги Top Safety Pick та Top Safety Pick+. Крім того, визнання в цій категорії отримали Genesis GV80, Infiniti QX60, Lexus NX, Lexus NX PHEV, Lexus RX, Lincoln Nautilus, Tesla Model Y, Volvo XC90 та Volvo XC90 Recharge.

Нарешті, Honda Odyssey та Toyota Sienna виділилися у категорії мінівенів, отримавши рейтинг Top Safety Pick+.

Ці позначення наголошують на прагненні автовиробників підвищити безпеку транспортних засобів та надають споживачам цінну інформацію, що дозволяє зробити усвідомлений вибір при наступній покупці автомобіля.

Читайте також:

Хлопець прикинувся килимом: мешканка Польщі дуже незвичним чином намагалася вивезти коханого з України

Вам не вистачить навіть 15 банок: рецепт маринованих хрустких огірків з помідорами чері

Вже найближчими днями побачимо щось: Буданов розповів про сюрпризи для Криму