У Мережі з'явилися фотографії рідкісного "Запорожця" у кузові пікап.

У тому, що про існування такого виду Запорожця знає далеко не кожен водій, немає нічого дивного. Справа в тому, що дводверний пікап ЗАЗ-968А не продавався приватним особам. Запорізький автозавод створював подібні машини для потреб. Пікапи-"Запорожці" використовувалися на заводських господарствах, радгоспах, базах відпочинку.

Так, на заводі у моделі "Вухатий" ЗАЗ-966 відрізали задню частину кабіни, після чого за передніми сидіннями поставили перегородку з вікном. Ніша, що утворилася, і почала служити вантажним відсіком.

При цьому вантажопідйомність у пікапа ЗАЗ-968А була невелика - всього 220 кг. Непрактичною цю машину робила також відсутність дверей та відкидних бортів. Однак це не заважало "Запорожцю" розвозити морозиво в курортних зонах, працювати у газовиків Запоріжжя і навіть у міліції на Донбасі.

Сьогодні ж яскравий червоний "вухатий" пікапчик може зайняти гідне місце у будь-якій колекції радянських автомобілів, а також буде бажаним гостем на виставках, автопробігах та ретро-ралі.

Імовірно, виявлений унікальний пікап був випущений ще 1978 року.

Нагадаємо, ЗАЗ-968 сходив із конвеєра Запорізького автозаводу в період з 1971 по 1994 роки. Значна частка малолітражок випускалася у спеціальних версіях для людей з обмеженими можливостями.

Читайте також:

Така є тільки у шейха: у мережі показали рідкісний ВАЗ "Бора", яких було лише дві штуки