Британські вчені визначили, що водії із високим рівнем IQ обирають авто на бензині. У той же час у когось є персональні номери на машині – менш розумні, ніж ті, хто має звичайний номерний знак.

Про це свідчать результати дослідження британської компанії Scrap Car Comparison.

Дослідження показало, що водії автомобілів Skoda були "найрозумнішими" із середнім IQ 99.

"Цікаво, що наше попереднє дослідження показало, що водії Skoda також були водіями з найменшими психопатичними нахилами, що може вказувати на те, що вони спокійніші на дорогах", - пише Scrap Car Comparison.

Водії Suzuki (середній IQ - 98,09), Peugeot (98,09), Mini (97,79) та Mazda (95,91) увійшли до п'ятірки "найрозумніших автомобілістів".

Компанія протестувала на інтелект (IQ) понад 2 тисячі водіїв.

Найвищий коефіцієнт інтелекту показали власники машин на бензині – 94,35 бала IQ. Гібриди купують люди з коефіцієнтом інтелекту 93,89. Ще нижчий рівень інтелекту мають власники авто на дизельному паливі – 92,91.

Також дослідники розділили водіїв за кольором авто. У власників білих машин середній IQ набирає 95,71 балів. Сірі авто – 94,97, червоні – 94,88, а зелені – 88,43.

Водночас за результатами дослідження виявлено, що водії, які мають персональний номерний знак, мають 91,95 балів IQ. Це нижче тих, хто має звичайні автомобільні номери – у них коефіцієнт інтелекту становить 94,15.

Довідка:

IQ (intelligence quotient, коефіцієнт інтелекту) – кількісний показник рівня інтелекту, показника, що демонструє здатність до пізнання та вирішення завдань та включає відчуття, сприйняття, пам'ять, уявлення, мислення, уяву.

Середня IQ населення Землі становить 85 до 115, а 2,5% набирають або менше 70 або вище 130 балів IQ.

Читайте також:

Найкрутіше, ніж Tesla: якими будуть польські електромобілі Izera. Фото красуні

Вміють кидатися камінням: у російську армію вже вербують найманців із диких племен Анголи. Лавров домовився

Лише картоплю перевозити: як виглядав дуже дивний Запорожець для села. Фото

Зовсім погана стала: зірка фільму "Москва сльозам не вірить" визвірилася на українців