Ні для кого не секрет, що на Заході колекціонування класичних автомобілів або так званих олдтаймерів – заняття вже давно визнане та поширене. У всьому світі колекціонерів таких раритетів зараз десятки тисяч, а загальні обороти цього бізнесу обчислюються мільярдами доларів. При цьому дуже шкода стає, якщо улюблене хобі однієї людини в руках другої перетворюється лише на купу металу.

Так, у передмісті Віргінії (США) знайшлася дуже гідна колекція класичних автомобілів, які без належного догляду та умов зберігання просто доведені до плачевного стану.

Відомо, що колекція зараз належить дівчині на ім'я Рейчел. Вона успадкувала її від свого батька, який був пристрасним шанувальником автомобілів і брав участь у перегонах. Ось тільки останні роки були непростими для сім'ї, тому займатися автомобілями не було кому і більшість машин буквально вросла в землю.

Серед знайдених автомобілів можна відзначити Plymouth Cuda 1972, Chevrolet Bel Air 1961, Dodge Dart 1964, пару Camaro Z28, Dodge Dakota кінця 1990-х і Ford Mustang V6 2001 року.

Експерти кажуть, що деякі автомобілі ще можна буде відновити, оскільки вони збереглися у відносно непоганому стані, інші ж настільки проіржавіли, що стали схожі на купу металу.

До речі, особливу цінність знайденої колекції для експертів є чорний Plymouth Cuda 340. Його салон і вініловий верх також виконані в темному відтінку. Під капотом встановлений 5,6-літровий двигун V8. На жаль, дах під покриття сильно проржавів, але фахівців це не збентежило і вони готові реставрувати машину.

Цікаво, що Plymouth Cuda 340 було два, проте другий автомобіль 1973 випуску. Він не такий цінний, хоч і перебуває в кращому стані. Незважаючи на це, на нього також чекає реставрація.

Ще на порослому травою подвір'ї увагу колекціонерів вже привернув рідкісний Chevrolet Bel Air 1961 з 4-ступінчастою механічною коробкою передач та пара білих Camaro Z28. Один із них 1970-х років, а інший – середини 90-х.

Читайте також:

"Люблю росіян": фанат Путіна прийшов за українською гуманітаркою на Донеччині. Відео

Бронежилети закінчилися: мобілізованим росіянам видають "свічки захисту". Фото

Можна перевозити картоплю: у Польщі знайшли рідкісний український ЛуАЗ для мешканців села

У Києві дозволили перевищувати швидкість із 1 квітня. Де можна розігнатися? Список вулиць