Дотримання ПДР як пішоходами, так і автомобілістами - спільний обов'язок українців та приклад поведінки для наших дітей. Ще б пак, лише при дотриманні правил на дорозі гарантується безпека для кожного. Разом з тим, найпопулярніший штраф за порушення правил дорожнього руху - це непристібнутий ремінь безпеки. Так, якщо в автомобілі не пристебнуті, наприклад, 3 пасажири та 1 водій, то штраф становитиме 2550 грн водієві, а от якщо авто при цьому ще й потрапить у ДТП, то штраф за не пристебнуті ремені може зрости до 8500 грн. Не менш важливою є і норма їздити з включеними денними вогнями, однак це правило має сезонний характер.

Так, у холодну пору року на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути включені денні ходові вогні, а у разі їхньої відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар.

Вимога діє з 1 жовтня по 1 травня. У літній період правило скасовується.

Увімкнення зовнішніх освітлювальних приладів застосовується для того, щоб збільшити видимість автомобілів на дорогах в поганих погодних умовах та зменшити кількість аварій.

То ж до 1 травня водії ще повинні дотримуватись таких правил. За невиконання цієї норми водіям загрожує усне попередження від патрульної поліції.

В закони немає чітко прописаного штрафу, але працівники поліції можуть скласти протокол за неправильне користування освітлювальними приладами. Штраф за таке порушення застосовується у розмірі 510 грн.

Читайте також:

Добирався танком на власне весілля: як воїн ЗСУ вирвався з Бахмута до своєї нареченої. Фото.

Названо 3 речі, які притягують до будинку біду та неприємності.

За світло доведеться платити набагато більше: якими будуть нові тарифи.